A Legjobb Ingyenes VPN Szolgáltatók

VPN ingyen? Igen! Szerencsére elég sok freemium és ingyenes ingyenes vpn szolgáltatás érhető el hálózata biztosítására. Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes VPN-t vásárlói vélemények, értékelések, tulajdonságok, operációs rendszer és további szempontok alapján.

A Legjobb olcsó szolgáltató? – TorGuard!

Sok szerver, megfelelő sebesség és biztonság.

Ingyenes VPN Szolgáltatások

1. Windscribe

windscribe vpn letöltés ingyen

A Windscribe egy viszonylag új ingyenes VPN szoftver, amely 2015-ben indult és az egyik legnagylelkűbb free VPN csomagot kínálja – főleg azoknak, akik kevés pénzből gazdálkodnak.

A Windscribe ingyenes verziója a legnépszerűbb termékük és igen, nem kell érte fizetni. Van korlátlan verziója is, de arra a későbbiekben térünk ki.

Előnyök

Az ingyenes verzió 10 gigabájt adatforgalamt biztosít havonta és extra 5 gigabájt kapható, ha tweetel a szolgáltatásról. Szeretné az egyik barátjának ajánlani a Windscribe-t? Ezek után további 1 gigabájtnyi adatot kaphat. A Windflix-en keresztül a felhasználók elérhetik a Netflix-et az Egyesült Államokon kívül is. A böngésző alkalmazás különösen praktikus.

Hátrányok

Kevés hátránya van a Windscribe ingyenes alkalmazásának leszámítva az adatlimitet és limitált hozzáférést a szerverekhez. A legjobb választás szerintem.

A Windscribe Pro a premium csomag, ez sokoldalúbb szerverekkel, limitmentes sávszélességgel és „config generátorral” rendelkezik. Egyszerűen kifejezve a config generátor javítja a hálózat teljesítményét minden csatlakoztatott eszközön (windows, android, ios, mac stb. támogatás). A torrentezés (p2p) engedélyezett.

2. TunnelBear

tunnelbear free VPN

A TunnelBear egy kanadai VPN szolgáltatás, ami különleges funkciókkal rendelkezik és kombinálja más VPN-ek funkcióit a listán. Rendkívül felhasználóbarát kezelőfelülete van, ami kiváló opcióvá teszi ezt a VPN-t kezdőknek.

Teljesen ingyenes? Létezik egy free verziójú Tunnelbear, de először Tunnelbear fiókot kell készíteni hozzá. A nem fizető felhasználók limitáltak 500 MB adatszélességre havonta. Ezt a limitet fel lehet oldani, ha előfizetünk.

Előnyök

Hasonlóan, mint a WindScribe közösségi stratégiájához, a TunnelBear VPN-ről való tweetelés is hozzáad egy gigabájtnyi adatforgalmat havonta. A felületen nincsenek hírverések, így letisztult a felhasználói felület, és mint a Hide.me esetén, nincs IP cím vagy adatmentés a teljes névtelenségért. Az app könnyen használható bármilyen eszközön (Windows, ios, linux, android, stb). Magasszintű titkosítás és a torrentezés engedélyezett.

Hátrányok

Az egyik nagy hátrány az ingyenes és a fizetős verzióban is a szerverek limitált mennyisége. Mivel a TunnelBear VPN kezdők számára lett optimalizálva, korlátozott fejlettebb funkcióval rendelkezik.

A Fizetett Verzió Tulajdonságai

A TunnelBear fizetett verziójában a használók több, mint 20 ország szervereihez férhetnek hozzá a sávszélesség is korlátlan.

3. PureVPN

purevpn

A PureVPN egy Hong Kong bázisú VPN szolgáltatás, ami 2006-ban indult. Bár ez a hálózat nem teljesen ingyenes, az egyik legjobb olcsó opció a listán.

Hét napos próbaverzióra jelentkezhetsz a PureVPN-nel. Ezután választanod kell az egyik prémium verziójuk közül.

Értékelés

Rengeteg erős VPN kapcsolat protokoll lehetőség, hozzáférés több, mint 750 szerverhez, több, mint 140 országban és könnyű telepítés majdnem minden eszközön.

Problémák

A PureVPN gyors és viszonylag stabil, viszont voltak problémák az adatmentési elveivel.

A fizetett verzió tulajdonságaihoz hozzá lehet férni a hét napos próbaverzióban. Ebbe beletartozik az IP szivárgás elleni védelem, limitmentes adatátvétel, ISP láthatatlanság és még sok más.

4. HotSpot Shield

HotSpot Shield

A HotSpot Shield egy viszonylag szokványos, ám mégis népszerű VPN program, amely 2005-ben jött ki. A weboldala alapján a VPN protokollja integrálva van a világ legnagyobb biztonsági cégek 70%-ával és több ezer szerverük van világszerte. Ezek valóban figyelemreméltó számok.

Két ingyenes opció közül lehet választani. Az első opció ingyen van; viszont hirdetések vannak elhelyezve a programban. A második lehetőség egy 7 napos trial verzió a HotSpot Shield Elite-ből, a fő termékükből.

Előnyök

Szabadon böngészhető tartalom a világ minden felén, robosztus adattitkosítás, védelem a malwarek ellen és emailes ügyfélszolgálat.

Hátrányok

A felhasználók csupán egy eszközt és 500 Mb adatforgalmat használhatnak naponta. A Netflix, Hulu, Amazon Prime és gyakorlatilag az összes többi streaming szolgáltatás elérhetetlen a free verzióval. A hirdetések pedig csökkentik a felhasználói élményt.

A premium verzió?

Korlátlan adatmennyiség, akár 5 eszköz egyszerre csatlakoztatható és az egyik legsokoldalúbb szerverfelhozatal a VPN-ek világában.

5. OpenVPN

openvpn

Az OpenVPN az egyik legrégebbi VPN szolgáltatás, hiszen 2001-ben indult el. Az egyik legszemrevalóbb tulajdonsága az OpenVPN-nek a nyílt forráskódú VPN protokoll és a dedikált fejlesztőcsapat.

Van ingyenes verziója is az OpenVPN-nek, amellyel a felhasználók egyszerre két készüléket használhatnak. A hivatalos weboldalon az áll, hogy ezért nem kell fizetni. Ez a verzió tesztelési célokra elérhető, és egy éven keresztül nem kell fizetni érte.

Előnyök

Több, mint egy készülék csatlakoztatható, nyílt forráskódú fejlesztői csoport (folyamatos frissítések), erős titkosítás és biztonságos böngészés.

Negatívum

Egy év után az Amazon Web Services felhőjének használata pénzbe fog kerülni. Fontos azt is figyelembe venni, hogy az OpenVPN egyik hátránya az, hogy kezdők nehezen használhatják, hiszen szükséges hozzá bizonyos szintű technikai tudás. Végül, az OpenVPN-t bizonyos üzleti proxik letiltják.

6. Hide.me

hide.me

A Hide.me egy Maláj székhelyű VPN szolgáltató, ami 100%-os zero-log-ot kínál, tehát semmilyen nyoma nem fog maradni a keresési előzményeidnek illetve nem mentenek le személyes adatokat.

Az ingyenes előfizetése a Hide.me-nek örökre ingyenes, bár vannak limitjei. Két további verzió érhető el – a Plus és a Premium – ezek fejlettebb kiberbiztonsági tulajdonságokkal rendelkeznek.

Miért jó?

Ellentétben sok ingyenes VPN szolgáltatóval, a Hide.me nem korlátozza az adatátviteli sebességét a nem fizetős verzióban sem. Nincsenek hirdetések sem.

Hátrányok

Viszont van egy másik csel. A limitmentes adatátviteli sebesség csak havi két gigabájtra limitálódik. Ezt könnyű elérni egy nap alatt is streameléssel vagy a net böngészésével, szóval használja fel bölcsen. Az ingyenes szerver felhasználói egy készüléket használhatnak, meglehetősen korlátozott szerver lehetőségekkel.

Érdemes előfizteni? 

A Plus verzió is csak egy eszközt engedélyez 75 gigabájtnyi adatig, a Premium akár 5 kapcsolatot engedélyez egyszerre limitmentes sávszélességgel. Mindkét verzió rendelkezik SOCKS proxy-val, tehát csak a felhatalmazott felhasználók férhetnek hozzá a szerverhez.

7. ProtonVPN

protonvpn vpn szerver ingyen

A ProtonVPN-t a titkos emailszolgáltatás, a Protonmail fejlesztői készítették. Ezt a svájci székhelyű VPN szolgáltatót a legerősebb digitális adatvédelmi jogok védik a világon. Rendkívüli titkosítással rendelkezik és olyan VPN protokollokkal, amiket számtalanszor teszteltek.

Létezik ingyenes előfizetés is, viszont ennek a funkciói viszonylag limitáltak. A ProtonVPN valódi előnye az, hogy három csomag közül választhatsz – Basic, Plus és Visionary neveken.

Miért szeretem?

Az ingyen elérhető VPN hálózatok sávszélessége általában limitált. A ProtonVPN esetén a felhasználók korlátmentes hozzáférést kapnak egy eszközön. Biztonságos szerverek a világ minden táján.

Hátrányok

A korlátmentes sávszélesség hátránya az, hogy direkt lassú kapcsolatot biztosítanak, hogy áttérjenek a VPN díjas verzióira. Az ingyenes klienssel a felhasználók csak meglehetősen korlátozott hozzáféréssel rendelkeznek a szerverekhez.

Érdemes-e megvenni?

Akár két eszköz a Basic-kel, öt készülék a Plus-szal és 10 készülék a Visionary-vel. A megbízható ProtonVPN összes szervere elérhető. A Plus és a felett elérhetőek fejlett biztonsági funkciók is, mint a DNS szivárgás elleni védelem, kikapcsolás gomb és továbbiak.

Miért ingyenes?

Az ingyenes VPN olyan szolgáltatás, amely hozzáférést biztosít a VPN szerverhálózathoz, a szükséges szoftverekkel együtt, anélkül, hogy bármit fizetned kellene érte.

Természetesen semmi sem igazán ingyenes, mivel a VPN-kiszolgálók hálózatának fenntartása sokba kerül. Akkor minek van ilyen sok ingyenes VPN?

Az igazság az, hogy ezek az ingyenes VPN-szolgáltatások valóban kihasználják a felhasználói bázist általában úgy, hogy összegyűjtik a felhasználói adatokat és az online tevékenységeket, majd eladják azt más cégeknek.

Persze a legtöbb szolgáltató, mint a fent említettek is, az ingyenes lehetőséget, egyfajta csaliként használják és nem az adatokkal való visszaéléshez.

Amint látod elég sok ingyenes VPN letöltés elérhető. Persze mindegyiknek megvan a hátránya, legfőképpen az alacsony sávszélesség és a korlátozott sebesség. Ha sokat vagy online, vagy sokat töltesz le, akkor érdemes egy megbízható szolgáltatásra előfizetni, mint pl. az ExpressVPN vagy a NordVPN.

Szólj hozzá!