IP Cím Elrejtése – 3 Könnyű Módszer

Az IP cím elrejtése egy egyszerű feladat, ha tudod, milyen eszközöket kell használni.

Itt 3 módszert tanulhatsz, melyek segítségével megváltoztathatod az IP-det. Köztük lesz olyan is, amely nagymértékben megnöveli az online biztonságodat és teljes anonimitást add a weben.

IP cím megváltoztatása

1. Használj VPN szolgáltatást – Legegyszerűbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb

IP Cím Elrejtése vpn
Virtuális Magánhálózat – IP cím változtatás egyszerűen

Ha nem vagy egy nagy számítógépes zseni, akkor ez a legkézenfekvőbb módszer. Néhány száz forintért havonta teljes biztonságban tudhatod magad online és a neted sebessége sem fog sokat csökkenni.

Mit tud a VPN?

  • Elrejti az IP címedet.
  • Titkosítja az internetes forgalmadat.
  • Biztonságosan tölthetsz le torrent oldalakról.
  • Lehetővé teszi, hogy hozzáférjél, olyan földrajzilag blokkolt oldalakhoz, mint a Netflix és a Hulu.

A VPN kapcsolat beállítása perceket vesz igénybe, és miután beállítottad, egy gombnyomásra megváltoztathatod az IP címedet. Sőt mi több, akár több ezer IP-ből és sok ország közül választhatsz.

Hogyan működik?

Miközben a VPN-hez csatlakozol, a VPN-szolgáltató virtuális IP-címet rendel hozzá a kapcsolathoz. Míg a valódi IP címed továbbra is használni fogod a VPN-hez való csatlakozáshoz, az összes többi forgalom a magánhálózaton keresztül megy át, és így ez a külső forgalom csak a második, virtuális IP-címéhez csatlakozik. (Az IP cím azonosítás lehetetlen.) Bővebben: Mi az a VPN?

Amint említettem a VPN szolgáltatások többsége csak néhány száz forint havonta (van ingyenes VPN is, csak elég lassú). Véleményem szerint a legjobb ár/értékarányú szolgáltatás az ExpressVPN, de NordVPN se rossz és olcsóbb. Itt megnézheted a legjobb VPN szolgáltatókat.

2. Használj Proxy-t – Lassabb sebesség és kevésbé biztonságos

ip cím váltás proxy
IP cím váltás proxy segítségével

A proxy szerverek nagyszerű eszközök, amelyek egyfajta hídként működnek a te eszközöd és az interneten lévő cél között. A proxy kiszolgáló „elfogja” a forgalmadat, és irányítja a kapcsolatot. Bármit teszel online, a proxy szerver megismétli, tükrözi a tevékenységedet. Ennek köszönhetően, a célkiszolgálók (azok a webhelyek, amelyekhez hozzá szeretnél férni), nem tudják a te valódi IP címedet.

Azonban a proxy nem tud versenyezni a VPN számos biztonsági rétegével. Proxy-kiszolgálók nem titkosítják az adatokat, és nem tudnak eltávolítani azonosítható jelölőket. A proxy nem tudja olyan mértékben az adataid biztonságát biztosítani, mint a VPN. Így, gyakorlatilag minden adat rólad nyilvános.

Továbbá, az ingyenes proxy szerverek többsége rendkívül lassú, egy prémium proxy havidíja pedig annyi, mint egy havi VPN előfizetés.

3. Használd a TOR-t

tor ip cím cserélő program

TOR egy ingyenes kliens, amely névtelenül összeköt téged önkéntes kiszolgálókkal. Ez lehetővé teszi, hogy egy új IP-címet kapjál a VPN-hez hasonlóan.

A TOR másik előnye, hogy olyan weboldalakhoz is hozzáférhetsz, amelyeket a hagyományos böngészők nem támogatnak pl. dark/deep oldalakat. Az, ilyen oldalak nem is hagyományos domain nevekkel rendelkeznek, mint a .com vagy a .net, hanem „különleges” nevekkel, amelyeket legtöbbször véletlenszerűen generálnak. (pl. scihub22266oqcxt.onion egy érdekes sci-fi hub)

Hátránya?

A TOR egy széles körben hozzáférhető, szabad és névtelen hálózat, amely sajnos a bűnözői tevékenységek központjává is vált. Így, a bűnözés elleni hatóságok nagy figyelmet fordítanak rá. A TOR másik nagy hátránya a rendkívül lassú töltési idő.

Számítástechnikában jártasabbaknak ajánlott.

IP cím elrejtése? Miért is?

  • Földrajzi helyzeted elrejtése
  • Az IP-korlátozások megkerülése
  • Célzott támadások blokkolása
  • Névtelen maradjál az interneten

Remélem, megtaláltad a számodra legmegfelelőbb módszert, hogy elrejtsd az IP címed.

Kapcsolódó:

Szólj hozzá!