TunnelBear Vélemény

TunnelBear

A TunnelBear VPN szolgáltató az egyik legismertebb az interneten. Van néhány nagyon szuper szolgáltatása. Például feloldja a Netflix blokkolását, és több funkcióval is rendelkezik. A TunnelBearnek van egy ingyenes verziója is, ami nagyszerű, ha nem akarsz igazán elköteleződni.

Itt szeretném áttekinteni a TunnelBear biztonságát, az előfizetés előnyeit, a kapcsolódási sebességet és a támogatást.

Biztonságos a TunnelBear?

TunnelBear Titkosítási protokollok

A TunnelBear szabványos titkosítással gondoskodik a kapcsolat védelméről. Egy dolog, ami nem tetszik a szolgáltatásukkal kapcsolatban, az a földrajzi elhelyezkedésük, ami nem a legprivátabb.

Titkosítási protokollok

Ami a titkosítást illeti, a TunnelBear nem emelkedik ki. A hitelesítés SHA-256 hasheléssel és szabványos AES-256 titkosítással történik. Az amerikai kormány jóváhagyja ennek az algoritmusnak a használatát a titkos információkhoz. Az online tevékenységeit úgy tudod majd szemmel tartani, hogy senki sem tud belenézni a kapcsolatodba.

Az alagútprotokollok segítségével a készüléked és a VPN-kiszolgáló összekapcsolódhat. Az OpenVPN (TCP/UDP) és az IKEv2 protokollt Windows és iOS rendszereken használják. Androidon és macOS-en csak OpenVPN (TCP/UDP) van. Az IKEv2/OpenVPN (UDP) és az OpenVPN (TCP) közül csak azokon az alkalmazásokon választhat, amelyek mindkét alagútprotokollt támogatják. A TCP beállítás felülírása az egyetlen módja ennek.

A protokoll „versenyez”, amikor országot választ, így nem kell manuálisan választania. Ez lehet, hogy jó a technikában kevésbé jártas felhasználóknak, de furcsa a manuális választás lehetőségének eltávolítása. Különösen azért, mert az IKEv2 és az OpenVPN (UDP) egy kategóriába kerül, holott ezek nagyon különböző protokollok.

A TunnelBear jellemzői

Titkosított kiszolgálónév kijelző

Az erősen cenzúrázott országokban élő felhasználók használhatják Android alkalmazásukat. A kormányzatnak különböző megközelítésekre lehet szüksége a VPN-szolgáltatások blokkolásához. Például DNS-szintű blokkolás.

A DNS-blokkolás alapvetően a VPN márkanevek feketelistázását jelenti. A TunnelBear például rendelkezhet az us1.tunnelbear.com címmel. A kormány a „tunnelbear” DNS-szintű feketelistára való foglalásával megakadályozhatja, hogy csatlakozzon ehhez a szerverhez.

Emiatt a TunnelBear Android-alkalmazások titkosított formában csatlakoznak a szerver nevekhez. A kormányok így nem tudják blokkolni a VPN-kliens használatát.

TunnelBear blokkoló

TunnelBear blokkoló

A TunnelBear VPN-hez böngészőbővítmények állnak rendelkezésre. A Blocker viszont egy teljesen különálló eszköz, amely csak a Chrome böngészőkhöz érhető el. Nincs szükség regisztrációra. Hozzáadáskor megjeleníti, hogy hány nyomkövetőt állított le.

Ezzel a funkcióval blokkolhatja a hirdetéseket, a Flash szkripteket, a pixelkövetést, a mikrofonhoz való hozzáférést, a közösségi média gombokat és a WebRTC-t. Lehetővé teszi továbbá, hogy blokklistákat adjunk hozzá az ismert rosszindulatú webhelyekhez. Ha VPN-t használsz, és aggódsz a WebRTC-szivárgások miatt (a böngésző WebRTC funkciója kiszivárogtatja az IP-címedet), ez egy jó kiegészítő. Most már nincs miért aggódnod.

Tervek és árképzés

A TunnelBearnél 3féle árazási díjcsomag létezik: Ingyenes, Korlátlan és Teams. Azok számára, akik kedvező árú lehetőséget keresnek, az Ingyenes csomag a legjobb választás. A normál előfizetéshez válaszd az Unlimitedet, míg a Teams csak vállalkozásoknak szól.

Egy másik megemlítendő dolog, hogy a TunnelBear nem kínál pénzvisszafizetési garanciát. Az oldaluk szerint minden egyes kérést egyedileg kell megvizsgálni. Míg mi kaptunk visszatérítést, mások talán nem lesznek ilyen szerencsések.

Az eredmény akár attól is függhet, hogy az ügyfélszolgálati ügyintéző mennyire nagylelkű. Ha csak kipróbálod a szolgáltatást, és nem akarod megkockáztatni, hogy díjat kelljen fizetned, válaszd az ingyenes verziót.

VerzióTulajdonságÁr
TunnelBear IngyenesIngyenes 5 VPN kapcsolat, szerverek 26 országban, 500 MB havi korlát$0.00
Tunnelbear KorlátlanKorlátlan 5 VPN kapcsolat, szerverek 26 országban3,33 $/hó
TunnelBear TeamsMinimum három TunnelBear fiók, ugyanazokkal a funkciókkal, mint a korlátlan, fiókkezelő lehetőséggel$17.25/hó

TunnelBear Free

A program ingyenes verziójának van néhány elég jelentős korlátozása. Igen, 26 országhoz tud csatlakozni. A havi felső határ 500 MB.

Nem fogsz tudni HD videókat nézni. Már egy óra böngészés után is túlléptem ezt a limitet, szóval ha arra számítasz, hogy egy hónapig nyújtózkodsz, akkor nyugi. Nem leszel képes rá.

Az opció lényege, hogy kipróbálhassuk, milyen lesz a korlátlan előfizetésük. Lényegében ez egy ingyenes próbaverzió, ami időben korlátozott, de adatkorlátos.