Mi az a VPN? Miért Hasznos?

vpn jelentése
A VPN jelentése

A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi az internet privát és biztonságos elérését az által, hogy a kapcsolat egy szerveren keresztül megy át. A szervernek köszönhetően az adataid és az online tevékenységeid rejtve maradnak.

Úgy képzeld el, mintha mint ha egy biztonságos csatorna lenne közötted és az internet között, amibe senki nem láthat bele és nem léphet be. Ez által senki sem férhet hozzá az adataidhoz, IP címedhez, online tevékenységeidhez, hogy azokat ellopja és felhasználhassa.

A biztonságon kívül a másik előnye, hogy mivel különböző országokban lévő szerverekhez kapcsolódhatsz, az adott országra jellemző IP címeket kapod. Így, hozzáférhetsz olyan tartalmakhoz, melyek csak egy adott országban érhetőek el. Például, felcsatlakozva egy USA-ban lévő szerverre, nézhetsz filmeket a Hulun.

Mindent összegezve láthatatlan maradsz az interneten. Senki nem tud beazonosítani, vagy az adataidat illetéktelenül felhasználni.

De, itt egy ábra, ami talán jobban segít megérteni, hogy mi az a VPN.

mi az a vpn
A VPN működése

Akkor ez azt jelenti, hogy virtuális magánhálózatok alkalmasak arra, hogy bármit tegyünk online? Természetesen, a szolgáltatók sem hülyék és nem akarnak szembe kerülni a törvénnyel. Így, ha egy előfizető túlzásba viszi a „rosszalkodást”, akkor előbb vagy utóbb úgyis megtalálják, és megszüntetik az előfizetését. Persze a guruknak megvannak a saját módszereik, hogy anonimak maradjanak.

Hogyan működik a VPN szolgáltatás?

Itt egy gyors meghatározás arról, hogy mit kell tudni róla.

  • A VPN egy olyan szolgáltatás, amelyet alacsony havi díjért online regisztrálhatsz.
  • Ha már van fiókod, a szolgáltatást be kell kapcsolnod, ha online vagy. A VPN beállítás nagyon egyszerű, mert minden valamirevaló szolgáltatónak van könnyen használható alkalmazása.
  • A VPN hálózat, bekapcsolás után, sokkal biztonságosabbá teszi az internet használatát. Ideiglenes IP-címet ad, és elrejti az igazi IP-címedet. Névtelen maradsz, hozzáférhetsz cenzúrázott oldalakhoz, stb.

Szeretnél védve tudni magadat online? Nézd meg a legjobb VPN szolgáltatásokat itt.

Szólj hozzá!