VPN mítoszok, melyekre oda kell figyelned

vpn mítoszok

A különböző VPN szolgáltatók és a virtuális magánhálózat technológia már régen jelen van a számítástechnikában. De még mindig sok a félreértés a VPN-nel kapcsolatban. Íme, néhány tipikus mítosz.

  1. Minden VPN Lassú

Bár igaz, hogy a VPN-ek lassíthatják a böngészési sebességet, de ez nem jellemző minden szolgáltatásra. Legfőképpen az ingyenes VPN szolgáltatások lassúak, hiszen túl sokan használják őket. A fizetett verziók általában gyorsabbak és biztonságosabbak, mivel kevés ember használja őket. Ha nagy sebességet szeretnél, kerüld el az ingyenes VPN-eket.

  1. A VPN-szolgáltatások 100% -ban biztonságosak

Bár a szolgáltatók tanúsítványokat jelenítenek meg a megbízható tanúsítvány hatóságoktól, de ez nem jelenti azt, hogy az információid 100% biztonságban vannak. Egy amatőr nem tud behatolni, de egy professzionális hackernek nem okoz problémát a biztonságos adatokhoz való hozzáférés.

Néhány éve iráni hackerek képesek voltak SSL-tanúsítványokat szerezni a Yahoo, a Google, a Mozilla és más online óriások számára. Ezt a Comodo megtévesztésével sikerült elérni.

Ha a hackerek hozzáférhetnek webhelyek tanúsítványaihoz, miért ne férhetnének hozzá a VPN-szolgáltatókhoz?

Ahhoz, hogy biztonságban legyél, használd a TLS legújabb verzióit használó szolgáltatókat.

  1. Minden VPN egyforma

Sokféle VPN van a piacon. A megfelelő szolgáltatás kiválasztása sok kutatást igényel, hogy megtaláld a legjobb ár/érték arányú szolgáltatást.

Több info: Hogyan válasszunk VPN-t?

  1. A VPN-ek 100% -os névtelenséget biztosítanak

Bár a szolgáltatások lehetővé teszik, hogy anonim módon használd az internetet, a VPN-szolgáltatók még mindig tárolnak néhány adatot rólad. Az IP-címedet, helyed, operációs rendszeredet és böngésződet. Persze ezeket az adatokat csak házon belüli felhasználásra vagy jogi okok miatt tárolják.

  1. A VPN-t csak rossz dolgokra használják

Ez nem igaz. A virtuális magánhálózat sok mindenre alkalmas pl. korlátozott oldalak elérése, az internethez való hozzáférés nyilvános Wi-Fi használatával történő adatvédelem fenntartása, vagy az online tevékenység nyomon követhetetlenné tétele. A VPN használatának két fő oka a biztonság és az anonimitás.

Szólj hozzá!