Windscribe VPN Vélemény – 10 GB Ingyenes Használat

windscribe

Windscribe $0-$9
 • Sebesség - 75%
  75%
 • Biztonság - 70%
  70%
 • Támogatás - 50%
  50%
 • Szerverek - 75%
  75%
 • Ár - 85%
  85%
 • Használat egyszerűsége - 90%
  90%
Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)
Overall
74%

Összegzés

A kanadai székhelyű Windscribe egy jó választás lehet számodra, ha egy megbízható ingyenes VPN szolgáltatót keresel. Habár, az ingyenes megjegyzés egy kicsit félrevezető, mivel 10 GB a maximum felhasználható sávszélesség havonta. Elég kevés, így az ingyenes előfizetés inkább csak böngészésre ajánlott. A fizetős előfizetések elég jó árban vannak. A csak havidíjas előfizetés $9, ha viszont éves fizetést választunk, akkor csak $4.08.

A szerverhálózat teljesítménye nem olyan gyors, mint az ExpressVPN vagy a NordVPN, de szabványos OpenVPN protokollt kínál 256 bites AES titkosítással.

Pros

 • Magyar szerver
 • Kb. 400 szerver 100 városban világszerte
 • Ingyenes előfizetés (10 GB)
 • Szinte minden eszköz és operációs rendszer támogatott.
 • Torrent letöltés lehetséges
 • Könnyű használat
 • Reklám blokkoló funkció

Cons

 • Közepes sebességek
 • Nem a legjobb a támogatás
 • Elfogadható sebességek

 

Előnyei

A Windscribe kompatibilis szinte minden eszközzel és operációs rendszerrel. A támogatott titkosítási és protokoll opciók erősek. Továbbá, az alkalmazás nagyon felhasználóbarát. A torrent letöltés megengedett (bár enyhén korlátozott). Netflix-specifikus szervereik tökéletesen működtek.

Hatékony adatvédelmi és titkosítási funkciók

A Windscribe támogatja legjobb VPN protokollokat, beleértve az OpenVPN, az IKEv2 és a SOCKS5 protokollokat is. Az érdekes, hogy alapértelmezés szerint az IKEv2 protokoll van beállítva, annak ellenére, hogy az OpenVPN a szabvány.

Az indok az, hogy így hozzáférést biztosít az AES-256 osztályú titkosításhoz (SHA512 auth és 4096- bit RSA kulcs) az asztali alkalmazások esetében, és AES_128_GCM titkosítás a böngészőbővítményeikhez.

Windflix funkció

windflix

A Windscribe normál szerverei nem fognak működni a Netflix-szel. Ugyanakkor választhatsz a speciális „Windflix” szerverek közül. Mindkét Windflix szerverük az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is tökéletesen működött a tesztelés során.

A torrent letöltés engedélyezett

Sajnos nem mindegyik szerverük támogatja torrent letöltés, meg kell keresned a P2P támogató gépeket, de azok letöltése sebessége elfogadható.

Szinte minden eszköz támogatása a legtöbb platformon

windscribe apps

Ez lehet a Windscribe egyik legnagyobb erénye. Szinte minden elképzelhető platformhoz vannak alkalmazások. Ez magában foglalja az alap operációs rendszereket, mint például a Windows, a Mac, az iOS és a Linux. És kiterjednek a Chrome, a Firefox és az Opera böngészőkre is. Továbbá néhány okos TV-alkalmazást is elérhető az Nvidia Shield és a Kodi számára.

Felhasználóbarát alkalmazás

Az alkalmazások telepítése és használata nagyon egyszerű. Könnyen lehet a szerverek közül választani, és a csatlakozás is csak pár másodpercet vesz igénybe.

A sebességteszt

A szerverek sebessége nem hasonlítható az ExpressVPN-hez, de szerintem elfogadhatók. Én az ingyenes verziót teszteltem (Budapest letöltés). Íme, az eredmények.

német sebességteszt
Németország
Hollandia sebességmérés
Hollandia
Románia sebességmérés
Románia

Hátrányok

Nem mind a 480 szerver aktív

A hivatalos állítás szerint a Windscribe 51 országban 480 szerverhez fér hozzá. Ha ez igaz, akkor bármikor találhatunk egy gyors szervert.

De a valóság az, hogy nincs ennyi szerverük. Csak kb. a hirdetett szerverek 70%-át tudod használni.

Támogatás

Sajnos a támogatás az lassú. Az oldalon található egy chat doboz, de az csak egy bot, ami haszontalan válaszokat ad a kérdésekre. Az email támogatásra is vannak panaszok.

Mindent összevetve a Windscribe nem rossz, de ezért az árért kaphatunk jobb szolgáltatás is. Az ingyenes havi 10 GB mindenesetre nagyon hasznos, és jól jöhet az átlag felhasználónak vagy VPN-nel való ismerkedéshez.

Hivatalos oldal meglátogatása

Szólj hozzá!

Sending